onsdag 19. november 2008

Barack Obama: Iowa causes victory !


Iowa causes victory speech :

a) For det første er Obama en veldig dyktig taler, han har et medfødt talent. Når han snakker, så klarer han virkelig å nå til alle menneskene. I denne talen starter han med å si '' they sad this day would never come'', og bare med de ordene har han allerede klart å fange publikumet, fordi dagen er her og han står og taler foran alle disse menneskene. Obama referer hele tiden til folket, og lar dem ta æren for det gode og positive som skjer. Han sier '' One nation, one people, og time for change has come'' . Han deler ikke USA i de blå og de rød, men mener at de er en nasjon, og de skal klare dette sammen som ett folk. '' Build a coalition that stretches through Red states and Blue states'' .
Obama snakker mye om hvordan ting vil forandre seg til det gode hvis han blir valgt som president. Han fokuserer på økonomien, helse forsikring, utdanning og spesielt på hvordan han skal amerikanske soldater ut av Irak. Hans direkte ord, '' together ordinary people can do ordinary things.'' og ''Hope over Fear''.



b)Talen til Obama starter med en inledning hvor han klarer å vekke publikums sympati ( Exordium) . Han vender seg til de som hører på og danner følelser for å påvirke.( Pathos). Så appelerer han til fornuften og det logiske resonnementet. Han snakker om hoved poenget,om hvorfor han burde bli president, og hva han kan tilby som president. Obama taler veldig tydelig og språket hans er forståelig, og han bruker ikke så mange vanskelige ord.

http://no.wikipedia.org/wiki/Retorikk

Ingen kommentarer: